“ Kepimpinan adalah  merupakan satu kapasiti untuk menukarkan visi kepada satu realiti” - Warren G. Bennis

Ketua Pegawai Eksekutif atau pun dipanggil CEO, merupakan satu jawatan yang sangat di mahu kan oleh semua orang khusus-nya yang terlibat dalam dunia korporat ini. Ini kerana selain menjadi orang penting dalam sesebuah syarikat,ketua Pegawai Eksekutif ( CEO ) berpotensi untuk di bayar dengan gaji yang tinggi .

ketua Pegawai Eksekutif yang berjaya merupakan individu yang mempunyai kepimpinan dan visi yang cemerlang.di bawah  berikut merupakan antara 10 CEO di segani terkaya di dunia pada tahun 2013 ini .

 
Kasih seorang  ibu membawa ke syurga....

 
" Saya mohon maaf eh bagi seluruh kaum wanita perempuan eh ... sebab saya tak sengaja mengajar isteri saya "..

 
Juara, Sam Cahir dalam kategori wide angle dengan gambar spektakuler di saat ia membuka rahangnya di laut Australia.

 
semasa lahir baby kanggroo tu kecil  sekitar 2cm dan cuma seberat 28gram .Baby Kangaroo yang sangat kecil ini harus berjuang,merangkak seperti  cacing untuk masuk ke dalam poket si ibu .. Jika ia tidak berhasil masuk ke poket ibu nya , ia akan mati dan si ibu tidak dapat berbuat apa - apa tapi jika ia berhasil masuk ke poket ibunya  ,ia akan hidup dan tinggal di sana dalam lebih kurang 5 hingga 6 bulan ..Dan dari situlah ia mendapatkan makanan ..tengok video ini  Cara Kangroo Melahirkan Anak
 
BAu  – Perasaan yang cemburu yang meluap se orang pesara tentera terhadap isteri nya yang di dakwa menjalinkan hubungan sulit dengan seorang Awang Hitam sejak 2007 sampai ke kemuncaknya apabila lelaki itu telah bertindak nekad menyimbah cukagetah pada wanita tersebut .

 
Johan Lorbeer adalah se-orang seniman jalanan , lelaki berasal dari Jerman ini suka melakukan hal aneh dan tak jarang aksi-nya membuat orang terpukau dengan keanehan yang di buat olehnya. Aksi yang di buatn ya kali ini adalah melayang se-tinggi 3meter di atas tanah hanya dengan meletakkan tangan kirinya di tembok . Aksinya ini di lakukan di tengah bandar, tiba - tiba membuat orang yang melihatnya pun di buat tercengang seolah - olah tidak percaya .

Yang di lakukannya terkesan sempurna tidak ada helah dan kejuruteraan , dia kelihatan benar - benar melayang bah kan beberapa aksi  dia lakukan. Dalam Gambar - Gambar ini  anda akan dapat melihat aksinya yang sangat luar biasa .

Anda ingin tahu ??, bagaimana cara melakukannya? Lihat lah gambar - gambar ini dengan telit i. Anda akan menemui jawapannya .hehehe

 
ANGGOTA polis yang menyiasat di lokasi kanak dua tahun ditanam .

 
Akhbar metro menyiar kan berita yang pelik dan menggemparkan di Arab Saudi yang jin pun ada akaun twitter..